Головна » 2018 » Травень » 5 » Відкриття меморіальної дошки Кучеркову Миколі
10:29
Відкриття меморіальної дошки Кучеркову Миколі

26 квітня в Новоспаській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відкрили меморіальну дошку Миколі Кучеркову, який героїчно загинув, захищаючи рубежі своєї країни в АТО. Всі, хто був присутній на уроці-реквіємі не могли стримати сліз.
Микола Кучерков народився 9 січня 1990 року. Зростав вихованим і дисциплінованим хлопцем, успішно поєднував шкільне навчання, допомогу батькам по господарству і дозвілля з однолітками. Спокійним і доброзичливим запам'ятали його вчителі та однокласники. Закінчивши навчання в Новоспаській школі, Коля довгий час жив в Мелітополі. До того, як потрапив в 23-й батальйон, відслужив в лавах 37-го окремого мотопіхотного батальйону. Як тільки почалося протистояння на сході України, він добровольцем прийшов в Мелітопольсько-Веселовський військкомат. Величезне бажання захищати Батьківщину, не пустити терористів в свій будинок, в будинок батьків і близьких йому людей, підштовхнуло його до такого кроку. За роки військових дій на Донбасі, Микола пройшов такі небезпечні точки, як:  Новобахмутівка, Авдіївка, Первомайськ, Широкино, Талаківка та інші. Після демобілізації, в квітні 2016- го після кількох місяців відпочинку, вирішив повернутися на фронт і захищати Батьківщину, але вже в рядах 23-го окремого мотопіхотного батальйону.
Микола Кучерков отримав наскрізне проникаюче поранення черевної порожнини від кулі снайпера в промзоні м.Авдіївка Донецької області. Медики проводили операцію понад 5 годин, але врятувати життя не вдалося. Микола помер 29 квітня 2017 року лікарні Авдіївки. Поховали його 2 травня 2017 року.
Микола Кучерков віддав своє життя за нашу Незалежність, за вільну країну. Разом з його сім'єю, друзями і знайомими сумують всі, кому не байдужа доля України, майбутнє дітей і онуків. Пам'ять про Миколу Кучеркова, який поклав життя за мирне небо над нашою головою, завжди буде в наших серцях. Герої не вмирають!

 

Переглядів: 516 | Додав: sushkova1985yana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: