Головна » 2019 » Жовтень » 22 » Тиждень знань безпеки життєдіяльності
09:01
Тиждень знань безпеки життєдіяльності

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєве  необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.
Отже, виховання здорового покоління, зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації - одне з пріоритетних завдань, яке поставлене сьогодні перед освітою.

Саме тому з метою надання дітям елементарних знань з питань особистої безпеки, вивчення правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, особливо тих, вірогідність виникнення яких достатньо висока на тій чи іншій території, та в які можуть потрапити саме діти, є потреба у проведення в школі заходів. Одним з таких профілактичних заходів є «Тиждень знань безпеки життєдіяльності».

У нашій школі тиждень знань безпеки життєдіяльності був проведений з 14 по 18 жовтня  2019 року. У його рамках пройшли найрізноманітніші заходи, основною метою яких було формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді; розвиток в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя; виховування гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення у школярів співчуття, бажання допомогти; пропагування професії рятувальника.

  Зокрема було проведено:

  • Розміщення наглядної агітації з заходами безпеки під час осінніх канікул на сайті  школи;
  • Рольові ігри «Ми-пішоходи», «Небезпечні перехожі», «Вогонь - друг, вогонь-ворог»;
  • Проведено   батьківські збори з тематики запобігання невиробничого травматизму серед дітей;  
  • Виховна година «Небезпека поруч». Практичне заняття. Надання першої медичної допомоги при різного роду травмах. Відпрацьовані дії при наданні першої допомоги   потерпілим при травмуванні. 

Неможливо передбачити всі ситуації, які можуть загрожувати життю і здоров’ю дитини. Ми й не ставили собі це за мету, а намагалися лише розглянути найтиповіші ситуації та основні правила запобігання безпеки.

Переглядів: 361 | Додав: sushkova1985yana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: